Skip to main content

yeni oyunum google playde..

Uzun zamandır yazı yazmak için vakit bulamadım.Çünkü Sınavlarım baslamıştı ve Oyunum neredeyse bitmek üzereydi.Sonunda biten oyunumu sınavlarım bitişinde google Play Store a yuklemiş bulunmaktayım.Bu Oyunumda Oldukça sorunla karşılaştım bunlarıda elimden geldiğince yazmaya çalışacağım.ilk olarak hala su anda oyun içinde bulunan yazı fontu bu sorunların arasında ve libgdx kutuphanesini kullanarak yazdığım için en alttaki sınıfları tanımlamama gerek kalmadı.
merak eden arkadaşlar tıklayıp inceleme yapabilirler.Unutmayın ki bana çok güzel olmuş demek yerine şurası olmamış yada şu da olsa daha güzel olur diye eleştirirseniz bende eksik yönlerimi farketmiş olup düzeltmek için elimden geleni yaparım.
Buradan Bakabilirsiniz..

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bluetooth ile Telefonda Multiplayer MineCraft Oynama

    Bugün Google Play'deki Bluetooth Chat isimli uygulamamın yorumlarına bakarken dikkatimi çeken bir kısımdan bahsedeceğim. Bir kaç yorumda gördüğüm minecraft PE hakkındaki konuşmaları araştırınca bluetooth mesajlaşma uygulamasını kullanarak minecraft'ı multiplayer olarak oynadıklarını gördüm. Peki nasıl yapıyorlar bu işlemi ? Öncelikle burada uygulama ile bluetoothlar eşleniyor ve telefonlar oyun için hazır hale getiriliyor. Daha sonra ise yerel olarak iki telefon birbirine bağlı olduğu için uygulamaya giriş yapılarak oynanabilir. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki video'yu izleyiniz.

Exceldeki tüm satırlara istenen sql uygulamak

Sql oluştururken sık karşılaştığım durumlardan biri verilerin excel olarak verilmesiydi. çoğunu excel üzerinden macro yazarak tüm satırlara uygulamak ile çözdüm. Sonra kendi kendime dedim ki bunu daha basit hale getiremez miyim ? Java FX kullanarak bir arayüz oluşturdum. istenen sql i template olarak yazdıktan sonra tüm satırlara uyguladıktan sonra sql olarak çıktı veren bir program yazdım. Github üzerinde açık kaynak olarak paylaştığım bu jar dosyasına buradan erişebilirsiniz. Çalışma mantığı oldukça basit istediğiniz excel dosyasını upload butonu sayesinde ekliyorsunuz. Text alana sql template 'inizi yazıyorsunuz ve convert dediğinizde sql 'iniz oluşuyor istediğiniz konuma kaydedebiliyorsunuz. Örnek ekran görüntüleri aşağıdaki gibidir.

Zimbra 8.6 Ubuntu Server Kurulumu

Gereksinimler: Ubuntu Server 14.04 - 64bit root yetkisi 25 GB Depolama 4 GB Ram Bu kurulumda kullanılacak bilgiler: Domain : gurkancak ir.com IP     : 192.168.1. 11 Mail   : mail. gurkancakir.com   1) apt-get install libgmp10 libperl5.18 unzip pax sysstat sqlite3 dnsmasq wget Gerekli paketleri yükledikten sonra DNS server'i konfigure edelim. 2) nano /etc/hostname 2. maddedeki kodu girerek içerisini silip mail. gur kancakir.com  yazıyoruz. 3)  nano /etc/hosts 3 . maddedeki komutu girerek içine  192.168.1.11 mail.gurkancakir.com mail   satırı nı girere k kaydedip çıkıyoruz. 4) nano /etc/dnsmasq.conf  komutunda ise  server=192.168.1.11 domain=gurkancakir.com mx-host=gurkancakir.com, mail.gurkancakir.com, 5 mx-host=mail.gurkancakir.com, mail.gurkancakir.com, 5 listen-address=127.0.0.1   yazıp kaydediyoruz. 5) sudo reboot diyerek yeniden başlatıyoruz.  6) wget https://files.zimbra.com/downloads/8.6.0_GA/zcs-8.6.0_GA_1153.UBUNTU14_64.20141215151116.tgz tar -